Krämig vitlökssill med örter

Tid: 3 dagar 12 timmar

En inlagd sill med krämig sås med vitlök, dill, persilja och gräslök.

Ingredienser

  • 1 kg färska sillfiléer
  • Ättikslag
  • 5 dl vatten
  • 1 dl ättikssprit
  • 1 msk salt
  • Dillkvistar
  • Sås
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 3 msk söt senap
  • 1 dl hackad dill
  • 3 msk hackad persilja
  • 3 msk hackad gräslök
  • 1-2 krossade vitlöksklyftor
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Dra av skinnet från sillfiléerna.
    2. Dag 1: Blanda vatten, ättikssprit och salt. Lägg sillfiléer mixat med dillkvistar i en behållare. Häll över ättikslagen så att lagen kommer åt alla sidor av sillen. Låt stå kallt i 12 timmar. Låt därefter sillen rinna av väl.
    3. Dag 2: Blanda en sås av majonnäs, gräddfil, senap, hackad dill, hackad persilja, hackad gräslök, krossad vitlök, salt och peppar. Varva väl avrunnen sill med sås. Låt stå kallt i 3 dygn.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben