Krämig vitlökssill med örter
En inlagd sill med krämig sås med vitlök, dill, persilja och gräslök.
Ingredienser
1 kg färska sillfiléer
Ättikslag
5 dl vatten
1 dl ättikssprit
1 msk salt
Dillkvistar
Sås
1 dl majonnäs
1 dl gräddfil
3 msk söt senap
1 dl hackad dill
3 msk hackad persilja
3 msk hackad gräslök
1-2 krossade vitlöksklyftor
Salt
Peppar
Instruktioner
- Dra av skinnet från sillfiléerna.
- Dag 1:
Blanda vatten, ättikssprit och salt. Lägg sillfiléer mixat med dillkvistar i en behållare. Häll över ättikslagen så att lagen kommer åt alla sidor av sillen. Låt stå kallt i 12 timmar. Låt därefter sillen rinna av väl.
- Dag 2:
Blanda en sås av majonnäs, gräddfil, senap, hackad dill, hackad persilja, hackad gräslök, krossad vitlök, salt och peppar. Varva väl avrunnen sill med sås. Låt stå kallt i 3 dygn.
Liknande recept
Kommentarer (0)