Krämkaka med kaffe

Serverar: 12 portioner

Tid: 1 timme

Söt krämig och underbart god.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 50 g smält margarin
  • 1 dl mjölk
  • Kaffekräm
  • 100 g margarin
  • 2 ½ dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 msk kakao
  • 1 msk kallt kaffe
  • Kaffeglasyr
  • 4 dl florsocker
  • 2 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 msk kallt kaffe
  • 50 g smält margarin
  • Instruktioner

    Vispa ägg och socker poröst. Blanda ihop de torra ingridienserna och rör ner i äggröran. Smält margarinet och blanda i smeten tillsammans med mjölken. Rör ihop smeten och häll i smord bröad form, med löstagbar kant. Grädda längst ner i ugnen,175grader i ca 40 min . Tag ut kakan och låt svalna .Rör ihop kaffekrämen. Dela kakan på mitten och bred ut krämen. Rör ihop glasyren och bred på kakan. Dekorera med tex valnötter och pudra över florsocker,men det är ej nödvändigt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Tine 15 april 2008

    Har provat din kladdkaka, Den var väldigt god. Men jag känner att jag skulle vilja ta bort lite sött från den (Det är en riktig kalloribomb) Men God Tine

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben