Kreolsk gumbogryta

Serverar: 6 portioner

Jag älskar olika sorters grytor med allehanda innehåll.

Ingredienser

  • 1 äggplanta
  • 2 tsk salt
  • 3 msk olivolja
  • 1 lök, hackad
  • 1 röd pepparfrukt, hackad
  • 1 vitlöksklyfta krossad
  • 2 tsk Paprikapulver
  • 1/2 tsk hot chilipulver
  • 125 g färsk okra
  • 2 dl majskorn
  • 5 dl hönsbuljong
  • 1 burk tomater i tomat juice
  • 2 msk long grain white rice
  • 250 g Räkor, skalade
  • Salt
  • Peppar efter smak
  • Färska dillkvistar, valfritt
  • Instruktioner

    1. Skär bort stjälken från äggplantan och skär i 1 cm tärningar och lägg i ett durkslag. Salta med 2 teskedar salt och låt stå i 30 min. Skölj under kallt vatten och låt det rinna av.
    2. Värm olivolja i en gryta. Lägg i äggplanta, lök, pepparfrukt och vitlök och stek på låg värme i ca. 5 minuter, rör hela tiden. Rör i paprika och chilipulver och låt det koka försiktigt i 2 minuter.
    3. Rensa bort stjälkänden från okran. Skär okra i i fyra delar.
    4. Tillsätt okra, majs, hönsbuljong och tomaterna i grytan. Dela tomaterna med en sked. Rör i riset täck och sjud på låg värme i 25 minuter eller tills riset och grönsakerna är mjuka.
    5. Rör i räkorna när det är nästan klart och värm dem i ca. 5 minuter. Rör om då och då. Smaksätt med salt och peppar och garnera med dillkvistar om ni vill.

    Liknande recept

    30 min
    2-3

    Kommentarer (1)

    klyban 26 november 2010

    Tänk vad du skulle gilla en riktig gumbo om du prövade en sådan ;)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben