Kreolskans vardagsgryta

Serverar: 4 portioner

Låter gott.

Ingredienser

  • 600 g fläskkarré i tärningar
  • 1 kabanosskorv
  • 2 tsk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • ½ tsk mejram (½ msk färsk mejram)
  • 1 msk vetemjöl
  • ½ burk syltlök (100 g)
  • ½ burk urkärnade svarta oliver, 150 g
  • ½ dl ättiksgurka, hackad
  • 2 ½ dl mellangrädde
  • 1 röd paprika i strimlor
  • Instruktioner

    1. Skär korven i skivor. Bryn fläskkarrén i olja i en tjockbottnad gryta. Tillsätt korven. Krydda med salt, peppar och mejram.
    2. Strö över mjölet. Rör ner syltlök, oliver och gurka. Slå över grädden. Koka under lock i 10 min.
    3. Blanda ner paprika. Servera med ris och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben