Kreolskans spännande fläskfilégryta

Serverar: 4 portioner

Spännande, festlig och smakrik är denna lättlagade gryta med fläskfilé. Kryddstark korv och syltlök ger extra sting.

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 3 st korvar, t ex Kranjska eller annan het korv, ca 150 g
  • 1 röd paprika
  • 1 ättiksgurka
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 - 4 dl grädde
  • 20 - 25 syltlökar
  • 20 - 25 svarta oliver
  • Instruktioner

    1. Putsa fläskfilén och skär den i ca 2-3cm tjocka skivor. Skär korven i slantar. Kärna ur och strimla paprikan. Tärna gurkan.
    2. Bryn köttet gyllene runtom. Lägg över det i en tjockbottnad gryta. Krydda med salt och peppar. Bryn korven och lägg över den i grytan.
    3. Strö över mjölet och rör om. Späd med grädden och låt allt koka upp.
    4. Tillsätt paprika, ättiksgurka, syltlök och oliver. Låt allt puttra på svag värme ca 10 minuter. Späd eventuellt med mera grädde. Smaka av.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben