Ingredienser
1 kg fläskfile (i skivor)
3 st kabanosser (i ganska tunna skivor)
Salt
Svartpeppar
1,5 dl syltlök
1 dl ättiksgurka (finhackad)
1,5 dl oliver , svarta (delade , kärnfria)
2 st paprika , röd (strimlad ganska grovt)
1 msk vetemjöl
1,5 dl creme fraiche , lätt
3 dl matlagningsgrädde
Dragon
Timjan
1 klyfta vitlök
Till servering
Potatis (kokt , pressad)
Sallad , blandad
(gärna med brödkrutonger i)
Garnering
Några kvistar färsk timjan
super gott
Den här grytan var med i allra första numret av Allt om Mat 1970, om jag inte missminner mig. Då var jag sex år gammal men hade ändå en ganska klar uppfattning om vad god mat var. Ändå dröjde det alldeles för länge innan jag gjorde grytan själv, men JÖSSES vad den är god! Särskilt när det är kallt och rått ute, då värmer grytan ända ned i tårna ...
Detta måste vara ursrunget till en maträtt jag plankat och gjort utefter vad mina egna smaklökar lyckades identifiera.Tyvärr föll då det mesta av kryddningen bort så jag ska testa hur det blir med dragon, timjan och ättiksgurka för det hade jag helt missat, men det blev gott ändå.
Gott! Tar nog lite mera korv nästa gång för extra en "kick".
Utgick från ditt recept här idag, hade fläskkotlett/ytterfilé, salsicchia, och fick helt enkelt ha syltlök, oliver o gurka vid sidan av, vet att det stöter på protester annars. Smög i en sked kapris. Det syns ju inte lika mkt... Så himla gott!