Söndagsgryta

Serverar: 6 portioner

Kallas också Kreolskans gryta.

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 2 msk margarin
  • 3 dl köttbuljong
  • 200 g chorizo eller kabanoss
  • 2 paprikor
  • 1 dl grovhackad ättiksgurka
  • 300 g oliver
  • 200 g syltlök
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 msk vetemjöl
  • Instruktioner

    Skiva filén och bryn den. Lägg den i en gryta. Rör i mjöl och buljong. Skiva korven. Strimla paprikorna. Blanda allt utom oliver och crème fraiche. Låt sjuda i 10 minuter. Tillsätt crème fraiche och låt koka upp. Rör i oliverna. Servera med ris eller couscous och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    koleen 27 april 2009

    Detta var en av dem godare middagar jag har ätit, tack snälla för detta recept!!

    Anna-Malin 3 februari 2010

    Jättegott! Har gjort något liknande tidigare, men med ättiksgurka och syltlök blev det snäppet bättre!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben