Söndagsgryta för stora och små

Serverar: 6 portioner

I den här goda grytan finns något för alla. Fläskfilé och champinjoner för de vuxna, korv och köttbullar för barnen.

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 200 g smålökar
  • 2 msk smör eller margarin
  • Salt
  • Peppar
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 burk krossade tomater
  • 200 g champinjoner
  • 12 - 14 prinskorvar
  • 12 - 14 köttbullar
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Putsa och skär fläskfilén i skivor. Koka upp lite vatten och förväll löken några minuter så är det enklare att skala den. Låt löken svalna och skala den sedan.
    2. Smält hälften av matfettet i en stekpanna och bryn fläskfilén. Lägg över skivorna i en gryta och salta och peppra. Bryn sedan de hela lökarna i stekpannan och lägg över dem i grytan. Strö över paprikapulver, slå tomaterna i grytan och låt allt sjuda under lock, ca 15 minuter.
    3. Bryn champinjoner, prinskorv och köttbullar i resten av matfettet och lägg i grytan. Sjud ytterligare några minuter. Blanda vetemjöl med vatten, red av grytan och smaka av. Servera direkt ur grytan med kokt pressad potatis eller ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben