Söndagsgryta för stora och små
I den här goda grytan finns något för alla. Fläskfilé och champinjoner för de vuxna, korv och köttbullar för barnen.
Ingredienser
500 g fläskfilé
200 g smålökar
2 msk smör eller margarin
Salt
Peppar
2 tsk paprikapulver
1 burk krossade tomater
200 g champinjoner
12 - 14 prinskorvar
12 - 14 köttbullar
1 msk vetemjöl
1 dl vatten
Instruktioner
- Putsa och skär fläskfilén i skivor. Koka upp lite vatten och förväll löken några minuter så är det enklare att skala den. Låt löken svalna och skala den sedan.
- Smält hälften av matfettet i en stekpanna och bryn fläskfilén. Lägg över skivorna i en gryta och salta och peppra. Bryn sedan de hela lökarna i stekpannan och lägg över dem i grytan. Strö över paprikapulver, slå tomaterna i grytan och låt allt sjuda under lock, ca 15 minuter.
- Bryn champinjoner, prinskorv och köttbullar i resten av matfettet och lägg i grytan. Sjud ytterligare några minuter. Blanda vetemjöl med vatten, red av grytan och smaka av. Servera direkt ur grytan med kokt pressad potatis eller ris.
Liknande recept
Kommentarer (0)