Söndagsgryta

Serverar: 6-8 portioner

Hittade detta recept kvarglömt på kassadisken på jobbet. Kopierade det och testade. Supergott!!

Ingredienser

  • 800 gr fläskfilé
  • 1 msk margarin el. smör
  • 200 g prinskorv el. varmkorv
  • ½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 burk syltlök, ca 195 g
  • 2 burkar oliver, á 85 g
  • 1 röd paprika
  • Smörgåsgurka
  • 5 dl crème fraiche
  • 1 gul lök
  • ½ dl kalvfond
  • 3 dl grädde
  • ½ dl ketchup
  • Instruktioner

    1. Skär filén i 2 cm tjocka skivor. Bulta ut dem lätt med handen. Om du använder varmkorv så skär den i mindre bitar. Skölj, kärna ur och strimla parikan.
    2. Smält matfettet i en stekpanna bryn köttet och lägg över det i en gryta som rätten kan lagas färdig i och serveras ur. Hacka och stek löken.
    3. Blanda i resten av ingredienserna förutom crème fraiche och grädde.
    4. Koka i 10 minuter. Rör ner crème fraiche och grädde och låt koka ytterligare 5 minuter.
    5. Servera med ris eller pasta och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben