Söndagsgryta

Serverar: 6 portioner

Godaste grytan jag någonsin ätit!

Ingredienser

  • 900 g fläskfilé
  • 2 stora eller 4 små kabanozzkorvar
  • 1,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk mejram
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 burk syltlök ( 195 g)
  • 1 burk svarta urkärnade oliver ( 225 g)
  • 1 röd paprika i strimlor
  • 4 - 5 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Putsa filéerna och skär dem i tjocka skivor, som sedan bultas ut med handen. Skär korvarna i skivor och bryn utan fett i en tjockbottnad gryta. Ta upp korven och lägg åt sidan. Bryn köttet, strö över salt, peppar och mejram. Dofta över vetemjölet och rör om. Sätt till syltlöken (spara spadet), oliverna och den strimlade paprikan. Slå över grädden, rör om, koka upp och lägg i korven. Sjud i ca 10 minuter. Smaka av och krydda ev ytterligare med lite av syltlöksspadet.
    2. Servera med ris, bandspagetti eller pressad potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    pippicarro 4 oktober 2008

    har ätit denna gryta som vi kallar kreleonsk gryta, vet inte riktigt hur det stavas ,,men ja , jag håller med den e super super gooo:)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben