Serverar: 6 portioner
Denna rätt har min kille fått varje gång han åkt till vänner i Ljusdal och jag håller med honom det smakar kanon gott. Tack Stina.
Putsa filen och skär den i tjocka skivor och bulta dessa lätt. Skär korven i små bitar och bryn dem utan fett i grytan. Ta upp korven och lägg dem åt sidan. Bryn filen i korvfettet och strö över salt, peppar och mejram. Dofta över mjöl och rör om. Töm ner syltlök men spar spadet. Tag oliver och hackad gurka, strimlad paprika och häll allt i grytan. Slå över grädden och rör om. Koka upp och lägg i korven. Låt sjuda i 20 min. Smaka av och krydda lite extra med lökspadet.
den här grytan är supergod. får mycket beröm för den.
Jättegod. Jag använde vganska mycket mer kryddor äb i receptet. Tex. 2 MSK mejram. Men det är ju en smaksak. Grytan i sig är kanon och passar både stora och små!
Jättegott!
Älskar det här receptet o orkade inte leta upp det i mina gömmor så jag letade på MK istället. Jag brukar dock göra den lite annorlunda... betydligt mer Mejram... minst ett par tsk.... tycker det är mkt den kryddan som gör grytan. Sen har vi alltid cornichons... bättre tuggmotstånd i dom. Osså gör vi slantar av oliverna, behöver inte lika stor mängd då heller... :)
Ett favoritrecept!