Kreolskans söndagsgryta

Serverar: 6 portioner

Denna rätt har min kille fått varje gång han åkt till vänner i Ljusdal och jag håller med honom det smakar kanon gott. Tack Stina.

Ingredienser

  • 900 g fläskfile
  • 4 st starka korvar ex. kabanoss, ölkorv
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk mejram
  • 1 msk mjöl
  • 1 burk syltlök
  • 1 burk svarta oliver 227 g
  • 1 dl hackad ättiksgurka
  • 1 st röd paprika
  • 4 dl grädde
  • Instruktioner

    Putsa filen och skär den i tjocka skivor och bulta dessa lätt. Skär korven i små bitar och bryn dem utan fett i grytan. Ta upp korven och lägg dem åt sidan. Bryn filen i korvfettet och strö över salt, peppar och mejram. Dofta över mjöl och rör om. Töm ner syltlök men spar spadet. Tag oliver och hackad gurka, strimlad paprika och häll allt i grytan. Slå över grädden och rör om. Koka upp och lägg i korven. Låt sjuda i 20 min. Smaka av och krydda lite extra med lökspadet.

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    susie_q 2 september 2008

    den här grytan är supergod. får mycket beröm för den.

    Heisjo 23 februari 2009

    Jättegod. Jag använde vganska mycket mer kryddor äb i receptet. Tex. 2 MSK mejram. Men det är ju en smaksak. Grytan i sig är kanon och passar både stora och små!

    ann_hann 17 oktober 2009

    Jättegott!

    Prima 7 februari 2011

    Älskar det här receptet o orkade inte leta upp det i mina gömmor så jag letade på MK istället. Jag brukar dock göra den lite annorlunda... betydligt mer Mejram... minst ett par tsk.... tycker det är mkt den kryddan som gör grytan. Sen har vi alltid cornichons... bättre tuggmotstånd i dom. Osså gör vi slantar av oliverna, behöver inte lika stor mängd då heller... :)

    Annrh 3 december 2012

    Ett favoritrecept!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben