Krispig laxpytt

Serverar: 4 portioner

Hittade receptet på Ica.

Ingredienser

  • 500 g skinn- och benfri laxfilè
  • 500 g potatis, 4 - 6 st
  • ½ tsk citronpeppar
  • ½ pepparmix
  • Ca 300 g spetskål
  • Ca 75 g sockerärter
  • 300 g morötter, 2 st
  • 1 - 2 rödlökar
  • ½ - 1 tsk curry
  • 1 citron
  • 2 msk flytande honung
  • Olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skala och skär potatisen i klyftor. Koka dem ca 6 minuter i lättsaltat vatten.
    3. Ta upp, låt ånga av och lägg dem sedan i en ugnssäker form.
    4. Ringla över 1 msk olivolja och ställ in dem i ugnen tills de fått fin färg och krispig yta.
    5. Skär laxen i tärningar. Krydda med citronpeppar, pepparmix och 3/4 tsk salt. Stek dem runt om i olivolja i en stekpanna. Ta upp dem ur pannan.
    6. Strimla spetskålen. Skär sockerärterna i bitar. Skala och skiva morötterna och rödlöken. Fräs moroten i olivolja ett par minuter i en stekpanna.
    7. Tillsätt övriga grönsaker och låt fräsa ytterligare ett par minuter. Tillsätt curry, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Allt ska vara krispigt.
    8. Blanda med potatisen och laxen. Pressa över ½ citron och ringla över honungen.
    9. Servera med citronklyftor och gärna en kall örtsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben