Krispig laxpytt
Serverar:
4 portioner
Hittade receptet på Ica.
Ingredienser
500 g skinn- och benfri laxfilè
500 g potatis, 4 - 6 st
½ tsk citronpeppar
½ pepparmix
Ca 300 g spetskål
Ca 75 g sockerärter
300 g morötter, 2 st
1 - 2 rödlökar
½ - 1 tsk curry
1 citron
2 msk flytande honung
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala och skär potatisen i klyftor. Koka dem ca 6 minuter i lättsaltat vatten.
Ta upp, låt ånga av och lägg dem sedan i en ugnssäker form.
Ringla över 1 msk olivolja och ställ in dem i ugnen tills de fått fin färg och krispig yta.
Skär laxen i tärningar. Krydda med citronpeppar, pepparmix och 3/4 tsk salt. Stek dem runt om i olivolja i en stekpanna. Ta upp dem ur pannan.
Strimla spetskålen. Skär sockerärterna i bitar. Skala och skiva morötterna och rödlöken. Fräs moroten i olivolja ett par minuter i en stekpanna.
Tillsätt övriga grönsaker och låt fräsa ytterligare ett par minuter. Tillsätt curry, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Allt ska vara krispigt.
Blanda med potatisen och laxen. Pressa över ½ citron och ringla över honungen.
Servera med citronklyftor och gärna en kall örtsås.
Liknande recept
Krispiga kolakakor
4.6
8
Krispigt bacon och parmesan med spaghetti
4
Krispiga chokladmuffins
5
12
1
Krispiga fettsnåla sesamcrackers
50 min
Krämig och krispig räkpaj
30 min
4
Krispig sallad med kassler och soltorkade tomater
15 min
3
1
Krispiga chokladbollar
3
1
Thailändsk laxpytt
5
4
krispiga chokladbars med messmör
2 h 10 min
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!