Krispig pavlova med saffransmousse och lingongrädde
Serverar: 6-8 portioner
Små söta marängbakelser med len saffransmousse.
Ingredienser
1 dl hasselnötter
3 äggvitor
2 dl socker
Någon droppe ättikssprit
1 dl rispuffar
Saffransmousse
3½ dl vispgrädde
75 g vit choklad, grovhackad
½ g saffran
Garnering
2 dl vispgrädde
250 g lingon
Instruktioner
Värm ugnen på 120 grader.
Rosta nötterna i en varm och torr stekpanna. Låt dem svalna och hacka dem i lagom stora bitar. Vispa äggvitorna hårt i en bunke och tillsätt sockret, lite i taget. Vispa ner ättikssprit och vispa till en fast maräng. Blanda försiktigt ner hasselnötter samt rispuffar.
Bred eller spritsa ut smeten i 6-8 rundlar på plåt med bakplåtspapper. Grädda marängerna mitt i ugnen i ca 60 minuter. Stäng av ugnen och låt dem stå tills de har svalnat.
Saffransmousse:
Koka upp grädden i en kastrull. Blanda ner grovhackad choklad samt saffran och rör om tills krämen är slät. Låt dem stå i kylskåp till nästa dag. Vispa moussen lätt före servering till lagom spritskonsistens.
Vispa grädden fluffigt och rör ner lingonen, spara gärna några stycken till garnering.
Lägg en klick lingongrädde i mitten av varje pavlova, spritsa på saffransmousse och garnera varje bakelse med nötter och lingon.