Krispig tofu i ingefärs- och apelsinsås

Serverar: 4 portioner

En riktig smakexplosion ger denna goda, vegetariska gryta.

Ingredienser

  • 400 g fast tofu
  • 3 msk maizena
  • 1 msk vita sesamfrön
  • 1 krm salt
  • 1 krm malen svartpeppar
  • Rapsolja till stekning
  • Ingefärs- och apelsinsås
  • 2 cm färsk ingefära
  • Skalet och saften från ½ apelsin
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk ljus misopasta (om du inte hittar misopasta går det bra med 1 msk ljus soja)
  • 1 msk olja
  • 1 msk muscovadosocker
  • 1 dl vatten
  • ½ msk potatismjöl
  • Servering
  • Kokt råris eller annat gryn
  • Garnering
  • 1 färsk röd chili
  • Instruktioner

    1. Skär tofun i kuber och låt dem rinna av på hushållspapper en stund. Blanda maizena, sesamfrön, salt och peppar till paneringen. Bred ut på en tallrik och rulla tofukuberna i den.
    2. Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna på medelhög värme. Lägg i tofun och stek/fritera tills den är gyllene. Låt den rinna av på ett hushållspapper.
    3. Riv ingefäran och vitlöksklyftorna. Blanda med apelsinskal och apelsinsaft, muscovadosocker, misopasta och olja i en kastrull. Hetta upp och låt puttra i några minuter.
    4. Blanda ut potatismjölet i vattnet och vispa ner i kastrullen. Rör runt tills såsen tjocknar. Vänd ner tofukuberna i såsen.
    5. Servera grytan med kokt råris eller annat gryn och garnera med hackad färsk chili.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben