Krispiga bönbollar med majs

Serverar: 4 portioner

Dessa krispiga bollar är jättegoda med en tomatsås och grönsallad. De är även goda kalla som ett snabbt mellanmål.

Ingredienser

  • 2 burkar små vita bönor, á 400 g
  • 1 dl cornflakes
  • ½ dl majsmjöl
  • 1 dl majskorn
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Servering
  • Kokt ris
  • Tomatsås
  • Grönsallad
  • Instruktioner

    1. Häll av spadet från bönorna. Skölj dem i kallt vatten och låt rinna av. Mixa bönorna till en slät puré i en matberedare eller med hjälp av en stavmixer. Du kan även mosa dem med en gaffel.
    2. Krossa cornflakesen fint och blanda ner i bönorna tillsammans med majsmjöl, majskorn, salt och svartpeppar. Forma till små bollar och stek dem gyllenbruna i rapsolja.
    3. Servera bollarna gärna med kokt ris, tomatsås och en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben