Krispiga minipajer med vaniljkräm och bär

Serverar: 12 portioner

Krispiga pajer med filodeg som fylls med hemmagjord, len vaniljkräm och färska bär.

Ingredienser

  • Vaniljkräm
  • 5 dl standardmjölk
  • 2½ dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång
  • 2 äggulor
  • 1 dl socker
  • 2½ msk Maizena majsstärkelse
  • 20 g rumsvarmt smör
  • Pajer
  • 8 ark filodeg, kylskåpskalla
  • 100 g smör
  • 1 sats vaniljkräm (se ovan)
  • Färska bär
  • Socker
  • Garnering
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Börja med vaniljkrämen.
    2. Häll mjölk och grädde i en kastrull. dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg stång och frön i kastrullen. Koka upp och ta kastrullen från värmen. Låt vaniljmjölken dra 15 minuter. Ta bort vaniljstången.
    3. Vispa äggulor, socker och maizena luftigt med elvisp. Ställ tillbaka kastrullen med vaniljmjölk på en varm platta och slå i äggsmeten under vispning.
    4. Låt koka upp och rör hela tiden. Ta kastrullen från värmen och vispa i smöret. Sila krämen genom en finmaskig sil. Täck med plastfolie och låt svalna i kylen.
    5. Sätt ugnen på 200 grader.
    6. Skär arken i 48 kvadratiska bitar. de ska passa i en muffinsplåt. Smält smöret och pensla varje bit. Lägg fyra bitar ovanpå varandra.
    7. Forma degportionen till en skål i en muffinsplåt. Fortsätt tills du fyllt alla hål i muffinsplåten. Pensla eventuellt med lite mer smör.
    8. Fyll skålarna med vaniljkräm och bär. Strössla socker över bären. Grädda i ca 12-15 minuter tills pajerna fått en fin gyllene färg. Låt svalna innan pajerna lyfts ur formarna.
    9. Pudra lite florsocker över pajerna och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben