Kristinas läckra päronkaka

Serverar: 10 portioner

Läcker och god päronkaka spetsad med lite päronkonjak.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 1½ dl socker
  • 75 g smör
  • 400 g konserverade päron, 1 burk (spara spadet)
  • ½ dl päronspad
  • ½ dl vispgrädde
  • 2 msk päronkonjak (kan uteslutas)
  • 2 ägg
  • 1 dl mandelspån
  • 2 msk rörsocker
  • Garnering
  • Mynta
  • Nyponrosor
  • Servering
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk päronkonjak (kan uteslutas)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Blanda mjöl, bakpulver och socker i en skål. Smält smöret och låt svalna. Blanda päronspad, grädde och päronkonjak och rör ner i mjölblandningen tillsammans med smält smör. Tillsätt äggen och rör till en slät smet.
    3. Bred ut smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Skiva päronen på längden och fördela dem över smeten. Strö över mandelspån och rörsocker. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter. Låt svalna.
    4. Garnera med mynta och gärna med nyponrosor. Servera med vispad grädde eventuellt smaksatt med päronkonjak.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben