Kristinas sommarbärspaj med krasseblommor
Knaprigt skal med smak av mandel som fylls med en len och supergod punschkräm, garneras med hallon, blåbär och krasseblommor. Denna paj har verkligen allt!
Ingredienser
175 g mandelmassa
2 msk punsch
150 g smör
2 3/4 dl vetemjöl
Punschkräm
2 gelatinblad
½ vaniljstång
4 äggulor
1 dl socker
250 g mascarponeost
½ dl punsch
Garnering
125 g hallon
250 g blåbär
Krasseblommor
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Mixa mandelmassa med punsch, smör och vetemjöl till en smet. bred ut smeten i en pajform med löstagbar kant. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt kallna. Tryck ner botten i mitten med handen så blir den plattare.
- Punschkräm:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Vispa fröna med äggulor och socker i en kastrull. Vispa smeten fluffig under uppvärmning och ta bort från värmen när den börjar tjockna.
- Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i smeten under omrörning. Låt svalna. Tillsätt mascarponeost och punsch och rör om till en smet. Fyll det kalla pajskalet med smeten och ställ kallt i kylen i ca 3 timmar.
- Garnera pajen med bär och blommor.
Liknande recept
Kommentarer (0)