Kristinas sommarbärspaj med krasseblommor

Serverar: 10 portioner

Knaprigt skal med smak av mandel som fylls med en len och supergod punschkräm, garneras med hallon, blåbär och krasseblommor. Denna paj har verkligen allt!

Ingredienser

  • 175 g mandelmassa
  • 2 msk punsch
  • 150 g smör
  • 2 3/4 dl vetemjöl
  • Punschkräm
  • 2 gelatinblad
  • ½ vaniljstång
  • 4 äggulor
  • 1 dl socker
  • 250 g mascarponeost
  • ½ dl punsch
  • Garnering
  • 125 g hallon
  • 250 g blåbär
  • Krasseblommor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Mixa mandelmassa med punsch, smör och vetemjöl till en smet. bred ut smeten i en pajform med löstagbar kant. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt kallna. Tryck ner botten i mitten med handen så blir den plattare.
    3. Punschkräm: Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Vispa fröna med äggulor och socker i en kastrull. Vispa smeten fluffig under uppvärmning och ta bort från värmen när den börjar tjockna.
    4. Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i smeten under omrörning. Låt svalna. Tillsätt mascarponeost och punsch och rör om till en smet. Fyll det kalla pajskalet med smeten och ställ kallt i kylen i ca 3 timmar.
    5. Garnera pajen med bär och blommor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben