Kristins kräftfond

Serverar: 10 portioner

Tid: 1 timme

Blev väldigt god! Första gången för allt men soppan jag gjorde den på blev väldigt uppskattad.

Ingredienser

  • 2 kg kräftskal
  • 3 dl vitt vin
  • 1 l fiskbuljong
  • 3 msk hummerfond
  • 2 gula lökar i klyftor
  • 2 st stora morötter i slantar
  • 1 st palsternacka i slantar
  • 1 st urgröpt hackad chilli
  • 1 st scharlottenlök
  • ½ tub tomatpure
  • 2 st solo vitlökar
  • Timjan efter smak
  • 1 knippe gräslök
  • 3 msk smör
  • 0,3 dl olivolja
  • Instruktioner

    Fräs kräftstjärtar tillsammans med lök, morötter, palsternacka och chilli i smör och olivolja. Öka mängden fett om det blir torrt. Häll över all vätska och låt puttra under lock ca 1 h. Börja på hög värme och sänk sedan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben