Kroatiska nötkakor
Serverar:
30 portioner
En annorlunda kaka med valnötter. Mycket söt.
Ingredienser
3 medelstora äggvitor
3 dl florsocker
400 g valnötskärnor, malda eller mixade
30 sötmandlar (ca 50 g), skållade
Instruktioner
Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt florsocker och valnötter. Lägg smeten i ca 30 klickar på plåtar med bakplåtspapper. Tryck ner en mandel i varje kaka.
Grädda i mitten av ugnen 12-15 minuter.
Ugnstemperatur 175º
Liknande recept
Nötkakor
1 h
60
Nötkakor med nougatfyllning
2.5
1 h
15-18
Nötkaka med kaffe och apelsin
1
Kolaglaserad nötkaka
45 min
10-12
Gustav V:s nötkaka
1 h
8-10
Krisp nötkakor
5
20 min
16
Nötkakor
1 h 30 min
40
Nötkakor
3
12
1
Nötkakor
25
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!