Kronärtskockstortilla med serranoskinka

Serverar: 4 portioner

En god förrätt som även passar till buffè

Ingredienser

  • 150 g purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 100 g konserverade kronärtskockshjärtan
  • 2 tsk olja
  • 6 ägg
  • 1 msk hackad färsk basilika
  • 1 dl riven parmesanost
  • Salt
  • Peppar
  • Tillbehör
  • 4 skivor serranoskinka
  • 40 g ruccolasallad
  • 4 msk vinägerdressing
  • Instruktioner

    Skölj och strimla purjolök, pressa vitlöken. Skär kronärtskockshjärtan i tunna skivor. Fräs purjolök och vitlök i olja några minuter. Tillsätt kronärtskockshjärtan. Vispa ihop ägg, basilika och parmesanost. Tillsätt det i pannan och krydda. Låt tortilla nästan stanna på svag värme några minuter. Ställ in den i 225 graders ugnsvärme tills den fått färg, ca 5 minuter. Låt svalna och skär upp i 8 bitar. Lägg två bitar på en bädd av ruccolasallad med en skiva skinka fördelat på fyra tallrikar. Ringla över vinägerdressingen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben