Krossad potatis

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 40 minuter

Jättegott alternativ att göra med potatisen. Om man vill är det gott att blanda i andra rotfrukter. Gott till grillat. Ger en hel långpanna potatis. Ursprungsreceptet kommer från James Oliver men är lite omgjort.

Ingredienser

  • Ca 2 kg potatis
  • 2 tsk örtsalt
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk oregano
  • 3/4-1 dl olivolja
  • 1 paket fetaost
  • 1 msk smör till pannan
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Koka potatisen nästan klar häll av vattnet och ånga av.
    3. Smöra en långpanna och bred ut potatisen i den. Tryck till dem så att de delar sig i bitar.
    4. Strö över örtsalt och de smulade örtkryddorna. Använder du färska örter hacka dem fint. Fördela örterna över potatisen, ringla över oljan och strö över fetaosten.
    5. Låt stå i ugnen 15-20 minuter till fetaosten smält lite.
    6. Njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    fiaflickan 24 maj 2009

    Denna rätt kommer att stå på vårt bord många grillkvällar i sommar!!Jag gjorde detta i lördags och alla tyckte att det var jättegott.Jag använde färskpotatis och hade det inne i ugnen ca 25 minuter.Tack för receptet:)

    christian21mars 24 januari 2012

    Måste prova denna!

    Relaterade Artiklar

    Semifinalen i Årets Kock
    I semifinalen i Malmö på tisdagen segrade Henrik Regnér från restau...

    Tips och knep!
    Fler tips! Det har strömmat in massor med bra kökstips. Vi har fått så...

    Goa gryn!
    Det har kommit en massa nya goda gryn i affärerna. Jag får många frågo...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben