Krusbär- och jordgubbskaka i långpanna

Serverar: 20-30 portioner

Sockerkaksbotten med krusbärssylt, toppad med en härlig färskostglasyr med jordgubbssmak.

Ingredienser

  • 3 dl flytande margarin
  • 3 dl vatten
  • 7 ägg
  • 6 dl råsocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 3 tsk vetemjöl
  • 2 dl krusbärssylt
  • Glasyr
  • 500 g Philadelphia färskost, naturell
  • 5 dl florsocker
  • ½-1 dl jordgubbssaft, konc
  • Ev. 1 tsk jordgubbs arom
  • 10 droppar röd hushållsfärg
  • Instruktioner

    1. Smörj en långpanna, 30 x 40 cm, strö på ströbröd.
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Vänd ner krusbärssylten i smeten.
    3. Grädda kakan i 25-40 minuter i nedre delen av ugnen i 175 grader. Låt svalna.
    4. Glasyr: Rör ihop alla ingredienserna till en slät glasyr. Det går också bra med mascarponeost. Smaksätt glasyren efter eget tycke och smak. Har man inte jordgubbssaft kan man ta i mer arom. Garnera efter önskemål.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben