Kryddäpplen i ugn!

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Gott, lätt och inte så mäktigt. Utmärkt till efterrätt efter t ex en höstgryta. Underbart sätt ta tillvara våra fina, goda svenska äpplen.

Ingredienser

  • 4 st äpplen, gärna svenska med god smak
  • 1 msk honung
  • 1 msk vit baksirap
  • 1 1/2 tsk kanel
  • 1 1/2 tsk kardemumma
  • 1/2 tsk ingefära
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl flytande margarin
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala äpplena och ta ur kärnhuset. Dela äpplena på mitten om de är stora. Smörj en form med lite av det flytande margarinet och ställ äpplena i formen. Ringla över honungen och sirapen. Ha på kanel, kardemumma och ingefära. Strö över havregrynen och ringla sist över det resterande flytande margarinet. Grädda i ca 20 minuter.
    2. Servera med vaniljglass eller vaniljsås.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10
    4
    1 h 15 min
    4
    1
    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben