Lök, paprika och mild, grön chili ger riset en underbar smak. Prova detta recept och upptäck så gott och smakrikt det blir!
Ingredienser
2½ dl ris
1 röd lök
1 röd paprika
1 tsk rapsolja
1 tsk gurkmeja
½ tsk spiskummin
6 dl hönsbuljong
2 droppar tabasco
1 burk mild grön chili, ca 110 g
Tillbehör
4 mjuka tortillas
1 burk pintobönor
Salt
Instruktioner
- Skala och hacka löken fint. Ansa och hacka paprikan fint. Hetta upp olja i en kastrull och tillsätt lök och paprika. Fräs under omrörning på medelvärme i ca 4 minuter.
- Blanda ner gurkmeja och spiskummin och häll på buljongen. Koka upp och tillsätt riset. Sänk till svag värme. Täck över med lock. Låt sjuda tills riset är mjukt och vätskan har absorberats, ca 20 minuter. Blanda ner chili och tabasco. Värm under omrörning.
- Låt bönorna rinna av och spola dem under kallt vatten. Värm upp dem i en kastrull. Krydda med salt.
- Lägg riset och bönorna i två rader på tortillan. Vik över ena halvan och vik sedan in kanterna. Rulla ihop resten av tortillan. Servera med extra ris och bönor.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Relaterade Artiklar
Mexikansk matlagning
Mexikansk matlagning är en blandning av den centralamerikanska, spansk...
haha nice ska försöka på det nu :) thx