Kryddbröd

Serverar: 10 portioner

Tid: 1 timme 45 minuter

Gott bröd till soppan!

Ingredienser

  • 25 g jäst för söta degar
  • 3 dl ljummet vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 msk råsocker strö
  • 5-5 ½ dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl sesamfrön
  • 100 g torkade aprikoser
  • ½ msk timjan
  • Instruktioner

    1. Skär aprikoserna i tärningar.
    2. Smula jästen i en bunke och tillsätt vattnet. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt salt, råsocker, vetemjöl, grahamsmjöl, solroskärnor, sesamfrön, torkade aprikoser och timjan. Arbeta samman till en smidig deg.
    3. Täck med bakduk och låt jäsa i 45 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda degen smidig. Forma till ett bröd i valfri form. Låt jäsa till dubbel storlek, ca 45 minuter.
    4. Grädda brödet mitt i ugnen i 180 grader i 20-30 minuter. Brödet skall låta ihåligt när man knackar på dess undersida.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben