Franskt kryddbröd - Pain d épice
Pain d épice är det perfekta brödet till ostbrickan och är helt galet gott! Kryddbrödet är supersnabbt och enkelt, det är bara att röra ihop smeten och grädda. Bröd som är bakat på bikarbonat eller bakpulver är godast nybakat eftersom hållbarheten är lite kortare än bröd bakat på jäst.
-1 bröd i sockerkaksform
Ingredienser
1 dl honung
1/2 dl råsocker
1 1/2 dl vispgrädde
1 msk brödkryddor
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kanel
10 st torkade aprikoser
1 dl pumpakärnor
1 dl valnötter
2 dl vetemjöl
1 tsk flingsalt
2 tsk bikarbonat
Till formen
Smör
Hyvlad mandel
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader, varmluft.
- Koka upp honung, råsocker, vispgrädde och kryddor i en kastrull, häll över i en skål och låt svalna.
- Hacka aprikoserna och blanda med hela pumpakärnor, valnötter, vetemjöl, flingsalt och bikarbonat.
- Blanda de torra ingredienserna med vätskan.
- Smörj en sockerkaksform och bröa med hyvlad mandel. Fyll formen och grädda, i 40-50 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)