Franskt kryddbröd - Pain d épice

Pain d épice är det perfekta brödet till ostbrickan och är helt galet gott! Kryddbrödet är supersnabbt och enkelt, det är bara att röra ihop smeten och grädda. Bröd som är bakat på bikarbonat eller bakpulver är godast nybakat eftersom hållbarheten är lite kortare än bröd bakat på jäst. -1 bröd i sockerkaksform

Ingredienser

  • 1 dl honung
  • 1/2 dl råsocker
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 msk brödkryddor
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malen kanel
  • 10 st torkade aprikoser
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl valnötter
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 tsk bikarbonat
  • Till formen
  • Smör
  • Hyvlad mandel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader, varmluft.
    2. Koka upp honung, råsocker, vispgrädde och kryddor i en kastrull, häll över i en skål och låt svalna.
    3. Hacka aprikoserna och blanda med hela pumpakärnor, valnötter, vetemjöl, flingsalt och bikarbonat.
    4. Blanda de torra ingredienserna med vätskan.
    5. Smörj en sockerkaksform och bröa med hyvlad mandel. Fyll formen och grädda, i 40-50 minuter.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben