Franskt kryddbröd

Serverar: 8-10 portioner

Detta bröd är ett av mina favorit bröd. Så kryddigt och smakrikt. Passar perfekt med en skiva ost! Glutenfritt.

Ingredienser

  • 1½ dl vispgrädde
  • 1 dl flytande honung
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 knivsudd riven muskotnöt
  • 1 tsk anisfrön
  • 1 tsk kummin
  • 3 ägg
  • ½ dl mörkt muscovadosocker
  • 10 torkade aprikoser
  • 1 dl hackade valnötter
  • 3 dl mandelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Till formen
  • 2 msk smält smör
  • ½ dl kokosflingor eller glutenfritt mjöl
  • Instruktioner

    1. Koka upp grädde, honung, ingefära, kanel, muskotnöt, anisfrön och kummin. Ställ åt sidan och låt svalna.
    2. Sätt ugnen på 200 grader.
    3. Vispa ägg och socker, tillsätt hackade aprikoser och valnötter. Blanda mandelmjöl och bakpulver, vänd ner i smeten tillsammans med gräddblandningen.
    4. Smöra en rund form med hål, strö över kokosflingor eller glutenfritt mjöl och häll i smeten. Grädda 20 minuter, sänk till 175 grader och grädda ytterligare 30 minuter. Täck eventuellt formen under sista delen av gräddningen. Kontrollera att brödet är klart.
    5. Låt svalna helt innan du skär upp det. Gärna till nästa dag.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben