Kryddbröd med solrosfrön

Ett bröd med smaker av spiskummin och fänkål Det blir ett bröd av detta recept.

Ingredienser

  • 270 g sirap
  • 500 g filmjölk
  • 7 g bikarbonat
  • 7 g salt
  • 70 g solrosfrön
  • 50 g rågsikt
  • 15 g vetekli
  • 90 g vetekross
  • 110 g vetemjöl med fullkorn
  • 100 g grahamsmjöl
  • 2 msk spiskummin
  • 1 msk fänkål, krossad
  • Instruktioner

    1. Ugn 175°
    2. Blanda alla ingredienser med vinge eller visp i matberedaren.
    3. Häll degen i en väl smord bakform och baka i ugn, 175°, cirka 1 timme och 40 minuter. Har du en termometer så kan du se efter att brödet kommit upp i 97°, då är det klart.
    4. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben