Kryddig filé med tillbehör

Serverar: 4 portioner

Detta recept gör man mera än en gång

Ingredienser

  • Ca 600 g fläskfilé
  • 2 msk matolja
  • Marinad
  • 2 msk tandoori currypasta t ex sharwood´s
  • 3 msk matolja
  • 1 pressad vitlökklyfta
  • Sås
  • 2 gula lökar
  • ½ Msk maizena majsstärkelse
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 1 msk tandooripasta
  • Yoghurtsås
  • ½ gurka
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • ½ Kruka mynta eller 1 tsk torkad
  • Salt
  • Peppar
  • Servering
  • Basris, eventuellt blandat med granatäppelkärnor
  • Instruktioner

    Putsa filén. Dela den på längden i fyra långa bitar. Blanda ingredienserna till marinaden i en kraftig platspåse. Lägg i bitarna och förslut väl. Låt vila kallt minst 30 minuter, gärna över natten. Ta upp filéerna ur marinaden, spara marinaden. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek filéerna på medelvärme. Svep in dem i folie så att de behåller värmen. Skal och finhacka löken. Fräs i oljan som finns kvar i stekpannan. Strö över majsstärkelse och rör ner yoghurt och grädde. Tillsätt marinad och currypasta. Låt såsen puttra samman ett par minuter. Smaka av med salt och peppar. Yoghurtsås: Skär gurkan i tunna stavar. Blanda yoghurt och kryddor, vänd ner gurkan och smaka av med salt och peppar. Låt stå kallt till rätten ska serveras.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben