Kryddig Indisk fisksoppa

Serverar: 4 portioner

Fisk och curry är en god kombo, och dill och vinäger ger soppan fräsch friskhet. Att blanda dill med spenat är vanligt i Indien.

Ingredienser

  • 22 morötter
  • 1 fänkålsstånd
  • 1 purjolök
  • 3 fasta potatisar
  • 1 msk smör
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk curry
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 liter vatten
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 3 höns- eller grönsaksbuljongtärningar
  • 1½ dl vispgrädde
  • 400 g sej- eller torskfilé
  • 2 dl gröna sojabönor
  • 50 g färsk spenat
  • 200 g skalade räkor
  • 1 msk fryst dill
  • Tillbehör
  • Naanbröd
  • 1 dl matyoghurt
  • Dill
  • Instruktioner

    1. Skala morötterna, skär morötter, fänkål, purjolök och potatis i bitar. Fräs dem i smör och pressa i vitlöken. Strö över curry och gurkmeja.
    2. Häll på vatten och vinäger. Tillsätt buljongtärningarna. Sjud ca 10 minuter under lock. Rör ner grädden.
    3. Skär fisken i bitar. Lägg i fisk och sojabönor. Sjud ca 3 minuter, vänd ner spenat, räkor och dill.
    4. Servera soppan med varma naanbröd. Toppa med en klick matyoghurt och dill.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben