Kryddig kasslerpaj med krämig curry

En mycket god paj som är lätt att tycka om. Mycket smak, lite arbete. Toppen till både vardag och fest!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 125 gram smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2-3 msk vatten
  • Fyllning
  • 500 g strimlad kassler
  • 100 g strimlad purjolök
  • 1 finstrimlad paprika
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2-3 tsk curry
  • 3 krm grovmalen svartpeppar
  • 3 krm spiskummin
  • 4 msk rostad lök
  • 2 msk kycklingfond
  • 2 dl créme fraiche
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 3 ägg
  • 2 msk persilja
  • 1 ½ dl riven ost - gärna lagrad typ västerbotten
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Hacka samman degen för hand eller kör den i matberedare. Tryck ut degen i en form, 24 cm i diameter. Ställ kallt i 30 minuter. Grädda i 10 minuter.
    2. Fräs kassler, purjolök, vitlök och paprika i smör i cirka 10 minuter. Det ska inte ta färg. Dofta över curry och fräs ytterligare ett par minuter.
    3. Tillsätt fond, spiskummin, svartpeppar och rostad lök. Dra pannan åt sidan. Blanda samman créme fraiche, grädde, persilja och ägg. Rör ned blandningen i fyllningen.
    4. Bred ut fyllning i pajskalet. Strö över riven ost. Grädda i 175 grader 40-45 minuter, tills fyllningen stannat och fått fin färg.
    5. Servera med en god sallad och en balsamvinägrett.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (2)

    chrisq 30 maj 2010

    Den här pajen var verkligen god så fin smak o så krämig tack en klar 5:a till dig

    Leonard91 12 mars 2011

    En helt OK paj, som var rolig att prova på. Vet ej om jag kommer göra den igen dock, men en 4a får den :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben