Serverar: 6 portioner
Tid: 1 timme 30 minuter
En klassisk köttfärspaj med underbar kryddning som är ljuvlig i munnen!
Blanda mjöl och smör och tillsätt sist vattnet. Tryck ut pajdegen i en pajform. Låt stå kallt medan ugnen värms upp till 225 grader. Grädda pajskalet i 10-12 minuter. Under tiden fräs den hackade löken i lite smör, tillsätt färsen och fräs den torr och smulig. Pressa ner vitlök och tillsätt chilisås och alla kryddorna. Låt puttra några minuter och smaka av. Bred ut köttfärsen i pajskalet och blanda ner den rivna osten. Vispa ägg, mjölk och salt. Slå äggstanningen över pajen och grädda i 200 grader ca 20 minuter. Servera en grönsallad till!
Den här pajen var inte dum. Trodde det skulle bli för starkt men det var ingen fara alls med det. Väl värd att göra om.
En supergod paj. Gubben min älskade den!! Tack för receptet
Det här var en jättegod paj som hela familjen tyckte om, barnen inte minst. Den kommer vi garanterat att göra igen!
Jättegott! Jag hade "tjejfest" igår och bjöd på din paj. Alla gillade den, fast jag gjorde dubbel sats blev det inte mycket över. Tack för ett bra recept. Den pajen kommer jag att göra igen./ Katarina
god paj!
Väldigt gott :) Tack för receptet!
Supergod.. en favorit här hemma nu:)
Ja, måste hålla med om att den här pajen var riktigt god!
super gott '*
var inte i min smak men det var okej med en go sallad till
Detta lagade vi idag, en väldigt god paj. serverade med extra ost, lite turkisk yoggi och en stor sallad till. =)
god
Denna paj har vi gjort då och då under säkert 10 års tid - mycket god! Men vi kör på Sweet chili istället för chilisås. Någon gång har vi också droppat i lite liquid smoke.