Kryddig köttfärspaj

Kryddig köttfärspaj

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 1/4 dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 115 g smör
  • Ev. 2 msk crème fraiche, vilket gör degen spröd
  • Fyllning
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • En klick smör
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 ½ dl mellangrädde
  • Salt
  • Peppar
  • Ev. 1 msk mjöl
  • 1 ägg
  • 200 g köttfärs
  • 1 dl lagrad ost, riven
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka lök, morot och vitlök. Fräs alltsammans i smör tillsammans med köttfärs och kryddor. Tillsätt tomatpuré och grädde och koka ihop i 10-15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    2. Ser det såsigt ut, strö på lite mjöl och koka ihop ytterligare. Tag pannan av värmen och rör ägget i färsen. Fördela köttfärsen i pajskalet, täck med ost och ev degränder penslade med uppvispat ägg.
    3. Grädda pajen i 200 grader i 20-25 minuter eller tills den stelnat och fått fin färg.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11
    3.8
    1 h 30 min
    10-12
    2

    Kommentarer (3)

    LillJohansson 30 september 2009

    god!!

    yossi84 23 november 2009

    låter inte så tokigt.. festlig måndag blir det =)

    daolja 4 september 2011

    Ungarna åt = Mycket gott!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben