Kryddig Köttfärspaj med grönsaker

Serverar: 6-8 portioner

En god och nyttig paj med kryddig och fyllig smak!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 4 dl grahamsmjöl eller 5 dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 4 msk mjölk
  • Fyllning
  • 500 g nötfärs
  • ½ purjolök
  • 150 g fetaost
  • 1/4 zuccini
  • 1-2 dl majs
  • 1-2 dl ärtor
  • 2-3 morötter
  • 250 ml matlagningsgrädde
  • Förslag på kryddor
  • Dragon
  • Oregano
  • Basilika
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt mjölken och arbeta till en deg. Pressa ut i en (ca 23 cm bred) pajform.
    2. Stek köttfärsen och hacka purjolöken. Fräs löken tillsammans med färsen när den är genomstekt.
    3. Skär zuccinin och morötterna och tillsätt dem tillsammans med färsen och löken. Lägg i fetaosten så den hinner smälta lite innan du tillsätter matlagningsgrädden. Krydda efter behag.
    4. Lägg fyllningen i pajskalet och grädda i ugnen i ca 30-35 min i 200*C. Servera med sallad.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11
    3.8
    1 h 30 min
    10-12
    2

    Kommentarer (4)

    DoctorWho 28 augusti 2011

    Jättegott!! Kommer definitivt att laga pajen igen.

    DoctorWho 18 oktober 2011

    Jag lagade den i går och tom pajhataren i familjen tyckte att den var god!

    lussekatt 30 augusti 2012

    Jättegod, gjorde den i lördags och nu skall jag göra den igen till morgondagens kräftkalas. Majsan

    DoctorWho 13 mars 2013

    Bjöd på denna supergoda paj på en födelsedag. Lagade den i två långpannor (dubbel sats är perfekt för min långpanna). En kusin som är svår med maten petade undan MYCKET på sin tallrik, men den högen krympte och krympte. Det enda som låg kvar var en bit pajdegen (kanten) och några ärtor. :) Tack för ett otroligt gott recept.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben