Kryddig köttfärspaj

Serverar: 4-6 portioner

Jättebra bjudmat eller till fredag/lördag kvällen.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 125 g margarin
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 1 gul lök
  • 3 morötter
  • 1 grön paprika
  • 400 g köttfärs
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 dl vatten
  • 2 msk chilisås
  • 1 tsk oregano
  • Salt
  • Peppar
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1-2 tomater
  • 1 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser till pajdegen och låt vila i kylen i 30 minuter.
    2. Värm ugnen till 200 grader. Tryck ut degen i pajformen och förgrädda i ca 10 min.
    3. Hacka löken skär paprikan i strimlor och riv morötterna. Fräs dem i smör. Ta upp dem och fräs köttfärsen till en smulig massa. Pressa ner vitlöken. Blanda ner grönsakerna i köttfärsen, smula ner buljongen och häll på vatten. Tillsätt chilisås och krydda med oregano, salt och peppar. Låt koka några minuter. Lägg röran i pajskalet.
    4. Vispa upp ägg och mjölk och häll blandningen i formen. Garnera med tomat och riven ost.
    5. Grädda i 200 grader i 20-25 minuter.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11
    3.8
    1 h 30 min
    10-12
    2

    Kommentarer (1)

    agda52 7 september 2009

    Hej Annika!! Låter jättegott!! Men i min familj gillar man inte pajdeg (bara jag). Tror du inte att man kan lägga skivad potatis istället, både underst o överst. Jag tror att jag ska prova det imorgon. M.v.h. Kerstin

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben