Kryddig korv- och köttfärspaj

Serverar: 4-6 portioner

Matig och lagom kryddig paj som kan ätas varm eller ljummen. Om du vill kan du byta ut 1 dl av mjölken mot grädde.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 150 g smör
  • 3½ dl glutenfri fin mjölmix, 210 g
  • 1 tsk salt
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 1 gul lök
  • 2-3 kryddiga glutenfria korvar, t ex chorizo
  • Smör till stekning
  • Ca 300 g köttfärs
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl majskorn
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 3 msk finhackad persilja
  • 1½ dl riven lagrad ost
  • 1 röd spetspaprika
  • Garnering
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda smör, mjölmix och salt, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg, den blir ganska kladdig. Bred ut degen, t ex med hjälp av e smörkniv, i en pajform. Låt vila kallt 30 minuter. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter.
    3. Skala och finhacka löken. Skiva korven. Fräs korv och lök i smör, lägg åt sidan. Fräs färsen i smör, tillsätt tomatpuré. Häll färs, korv, lök och majs i pajskalet. Vispa ihop ägg, mjölk och persilja och häll stanningen i formen. Strö över riven ost. Strimla paprikan och lägg överst.
    4. Ställ in mitt i ugnen ca 30 minuter. Ta ut, garnera med persilja och servera.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11
    3.8
    1 h 30 min
    10-12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben