Kryddig lammgryta med torkad frukt

Serverar: 6 portioner

Den nyttiga Medelhavsmaten.

Ingredienser

  • 0,8 kg lammkött med ben
  • 15 st torkade aprikoser
  • 15 st katrinplommon
  • 1,5 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyfta
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tärning oxbuljong, mörk
  • 0,5 l vatten
  • 2 dl passerade tomater
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk peppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 st lagerblad
  • 0,5 tsk kardemumma, malen
  • 1 tsk kanel
  • 4 dl ris
  • Blandad sallad
  • Instruktioner

    1. Dela köttet i mindre delar. Det går också bra med benfritt grytkött av lamm.
    2. Hacka lök och vitlök fint.
    3. Bryn köttet väl i en stor gryta med lite matolja. Tillsätt finhackad lök och vitlök och fräs ytterliga några minuter. Tillsätt alla kryddor och häll i vatten, tomatpuré, buljongtärning och passerade tomater.
    4. Låt grytan koka ca 1 timme. Då 15 minuter återstår av koktiden tillsätts den torkade frukten. Servera lammgrytan med kokt ris och lite sallad.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (1)

    lece 20 februari 2009

    Det ska jag absolut prova på, roligt med nya recept på lamm som vi äter mycket i min familj

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben