Kryddig potatissallad till stekt fisk

Serverar: 2 portioner

Grilla laxens kryddsida sist, kryddorna bränns lätt.

Ingredienser

  • 400 g färsk potatis
  • 100 g squash
  • 10 rädisor
  • 1 dl strimlad salladslök
  • 200 g honungsmelon i bitar
  • 200 g laxfilé
  • 1 msk alg + fisk (kryddblandning)
  • Dressing
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 1 msk pressad citron
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk vatten
  • ½ tsk salt
  • 1 krm nymald peppar
  • Instruktioner

    1. Koka upp lättsaltat vatten i en gryta. Skrubba ev potatisen och koka den ca 15 minuter. Skölj och halvera under tiden squashen. Skrapa ur kärnhuset med en sked och skär i bitar. Låt de koka med potatisen de siat 5 minuterna.
    2. Sköj och ansa rädisorna. Lägg dem i kokvattnet strax innan det ska hällas av potatisen. Låt grönsakerna ång av utan lock.
    3. Blanda samman dressingen. Lägg potatis, grönsaker och melon i en skål, blanda med dressingen.
    4. Hetta upp grillen eller grillpannan. Torka av laxen med hushållspapper och klappa in kryddblandningen på laxens ovansida. Grilla ca 1 minut på alla sidor. Servera med salladen.
    5. Ca 450 kcal varav 20 g fett, 45 g kolhydrater, 22 g protein

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben