Kryddig ratatouille med kålrot

Serverar: 4 portioner

110 kalorier per portion. Som huvudrätt kan grytan serveras med kokt ris. Rätten är också god som tillbehör till fisk.

Ingredienser

  • 1 kålrot
  • 500 g passerade tomater
  • 1 gul lök
  • 500 g champinjoner
  • 2 squash
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 liten röd chilifrukt
  • 2 tsk riven färsk ingefära
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200º.
    2. Skala och skär kålroten i tärningar, koka dem i lättsaltat vatten ca 10 minuter. Låt dem rinna av väl.
    3. Skala löken och hacka den. Pressa vitlöksklyftorna. Skiva champinjoner och squash. Kärna ur och finhacka chilifrukten.
    4. Blanda kålroten med passerade tomater och övriga ingredienser i en ugnssäker gryta. Salta och peppra.
    5. Täck med lock och baka i ugnen ca 1 timme. Blanda om och smaksätt mer om det behövs.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben