Kryddig saffrans- och chokladkaka
Saffran, kanel, kardemumma och mörk choklad är mycket gott tillsammans. En supergod saffranskaka även för den som inte är så jätteförtjust i saffran.
Ingredienser
200 g smör
2 dl socker
2 ägg
½ g saffran + 1 sockerbit
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
150 g mörk choklad
1 ½ dl mjölk
Garnering
150 g mörk choklad
25 g vit choklad
Servering
Vispad grädde
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Rör smör och socker mjukt i en bunke. Tillsätt äggen, ett i taget. Stöt saffranet tillsammans med sockerbit i en mortel.
Blanda saffran, mjöl, bakpulver, kanel och kardemumma i en skål. Hacka chokladen grovt.
Tillsätt mjölblandningen, chokladen och mjölken i äggsmeten.
- Bred ut smeten i en smord och bröad rund sockerkaksform, ca 21 cm i diameter.
Grädda kakan långt ner i ugnen i 50-60 minuter.
Låt kakan svalna något. Vänd upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper och låt den kallna.
- Smält den mörka chokladen över vattenbad och bred den ovanpå kakan och hyvla över den vita chokladen.
- Servera kakan med vispad grädde.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Riktigt god. Tack för receptet.