Kryddig saffranskyckling

Serverar: 4 portioner

Kycklingvingar sjuds i en smakrik saffransbuljong och serveras med risnudlar, ljuvligt mjukt och gott.

Ingredienser

  • 12 kycklingvingar
  • 50 g risnudlar
  • 1½ l kycklingbuljong
  • 2 msk fisksås eller ljus soja
  • 2 msk färskpressad limesaft
  • 1 stjälk citrongräs, den vita delen, tunt skivad
  • 1 kuvert saffran, ½ g
  • 3 msk olivolja
  • 1 dl färska koriander
  • Limeklyftor till servering
  • Instruktioner

    1. Skär av den yttersta spetsen på kycklingvingarna och kasta bort. Halvera vingarna vid leden.
    2. Lägg risnudlarna i en värmesäker skål och häll över kokande vatten. Låt nudlarna dra 10 minuter tills mjuka. Låt nudlarna rinna av och ställ åt sidan tills de ska användas.
    3. Häll buljongen i en kastrull och tillsätt fisksås eller soja, färskpressad limesaft, citrongräs och saffran. Koka upp på medelvärme tills saffranet ger buljongen färg. Sänk till låg värme och låt sjuda svagt.
    4. Hetta upp oljan på hög värme i en stekpanna och bryn kycklingvingarna i omgångar cirka 5 minuter tills de är väl brynta runtom. Lägg vingarna i buljongen efter hand.
    5. Portionera upp nudlarna i fyra djupa tallrikar och portionera upp soppa och kyckling ovanpå. Servera med koriander och limeklyftor.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben