Kryddig tomatsås

En sås som man kan ha till allt kall som varm.

Ingredienser

  • 2 kg mogna tomater
  • 1 kg äpplen
  • ½ kg gul lök
  • 2 röda paprikor
  • 3 dl Dansukker ljus sirap
  • 2 dl vinäger
  • ½ dl salt
  • 2 tsk malen ingefära
  • 3 msk paprikapulver
  • 1-3 krm kajennpeppar
  • 2-4 pressade vitlöksklyftor
  • Instruktioner

    Gör ett snitt i tomaterna och skålla dem i kokande vatten. Dra av skalet. Tag bort blomfästet. Skär tomaterna i bitar. Skala, kärna ur och tärna äpplena. Skala och hacka löken. Skölj, kärna ur och tärna paprikan. Blanda tomater, äpplen, lök, paprika, sirap, vinäger, salt, ingefära, paprikapulver, kajennpeppar och vitlök i en tjockbottnad gryta och sjud i 1 timme under kontinuerlig omrörning så att såsen inte bränner fast. Smaka av och tillsätt gärna mer kryddor. Häll upp på väl rengjorda flaskor eller burkar. Förslut och förvara svalt.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Basilika - oumbärlig örtkrydda
    Jag har nästan alltid en kruka basilika stående i mitt köksfönster....

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben