Kryddiga burgare med coleslaw

Serverar: 4 portioner

Het hamburgare som svalkas med en coleslaw.

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • ½ dl stark tacossås, på burk
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 4 skivor ost
  • 1 stor skivat tomat
  • 4 pitabröd eller stora hamburgerbröd
  • Coleslaw
  • 500 g vitkål
  • 2 morötter
  • 1 ½ dl majonnäs
  • 4 msk créme fraiche
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 2 tsk kumminfrön
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Börja med coleslawsalladen, några timmar innan den ska användas.
    2. Finstrimla kålen och lägg den i en bunke. Häll på kokande vatten och låt stå 15 minuter. Häll av vattnet och häll på iskallt vatten. Låt stå ytterligare 15 minuter. Låt vattnet rinna av.
    3. Riv morötterna och blanda med kålen. Rör samman dressingen och häll den över kålen och morötterna, rör om. Låt stå kallt ett par timmar innan salladen serveras.
    4. Blanda färsen med ägg och kryddor. Forma fyra stora biffar. Pensla med lite olja och grilla dem 4 minuter på varje sida. Lägg på ostskivorna när de börjar bli färdiga.
    5. Värm bröden på grillen och fyll sedan med coleslaw. Lägg på biffarna och toppa med grillade tomatskivor.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben