Kryddiga köttbullar med pasta

Serverar: 4 portioner

Köttbullar med tacosmak och pasta med zucchini är en annorlunda variant på barnens storfavorit, köttbullar.

Ingredienser

  • 3 msk ströbröd
  • 40 g taco kryddmix
  • 1 dl vatten
  • 1 ägg
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 port pasta (gärna fusilli)
  • 1 rödlök
  • 1 zucchini
  • Salt
  • Peppar
  • ca 500 g nötfärs
  • 2 msk olivolja
  • 1 burk chunky tomato salsa (à ca 350 g)
  • Instruktioner

    Blanda ströbröd, kryddmix, vatten och ägg i en bunke. Pressa vitlöksklyftorna och blanda i. Låt svälla ca 5 minuter. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Skala löken och skär den och zucchinin i skivor. Lägg dem i pastakastrullen när det åter står 2 minuter av pastans koktid. Häll av pastavattnet och krydda med salt och peppar. Blanda färsen med ströbrödsblandningen. Forma färsen till 4 köttbullar per portion och lägg dem på en vattensköljd skärbräda. Hetta upp oljan i en stekpanna. Bryn bullarna runtom ca 3 minuter. Sänk värmen och stek dem ytterligare 5–8 minuter. Häll bort stekfettet, tillsätt salsan och låt den bli varm. Servera köttbullarna med pastan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben