Kryddiga korvar på lök- och tomatbädd

Serverar: 4 portioner

Bästa korven är Änglamarks Chorizo. Bäst i smaktester i ICA kuriren

Ingredienser

  • 4 kryddiga korvar, (à 100 g)
  • 3 rödlökar
  • 500 g små kvisttomater
  • 3 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk balsamvinäger
  • 3 msk persiljeblad
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225º. Skala och skiva löken. Halvera hälften av tomaterna, låt resten vara hela. Blanda lök, tomater och olja i en ugnssäker form. Salta och peppra. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min. Sänk ugnsvärmen till 175º. Picka korven med en gaffel. Strö sockret över tomat- och lökblandningen. Lägg på korvarna. Tillaga ytterligare ca 15 min. Ringla över balsamvinäger. Garnera med persiljeblad.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben