Kryddrimmad lammytterfilé med basilikakräm

Serverar: 10 portioner

Lammytterfilén ska gravas i 2 dygn och därefter frysas i 2.

Ingredienser

  • 400 g lammytterfile
  • 2 msk salt
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1 tsk torkad mynta
  • ½ tsk grovkrossad del vitpeppar
  • ½ tsk grovkrossad hel svartpeppar
  • 2 msk konjak
  • Basilikakräm
  • 150 g naturell färskost
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Pinjenötter
  • 1 msk smör
  • 1 dl pinjenötter
  • 1 tsk flingsalt
  • Garnering
  • Röd basilika
  • Instruktioner

    1. Putsa lammfilén fri från hinnor och senor. Blanda salt och socker med alla kryddorna. Lägg lamytterfilén i en plastpåse och häll på kryddblandningen.
    2. Arbeta in blandningen i köttet och häll på konjak. Knyt ihop påsen och låt grava i kylskåp i 2 dygn.
    3. Torka av köttet och frys in det minst 2 dygn.
    4. Basilikakräm: Lägg alla ingredienserna i en mixer och mixa till en slät grön kräm.
    5. Pinjenötter: Smält smöret i en stekpanna. Häll ner pinjenötterna när det slutat bibbla. Tillsätt salt. Stek under omrörning tills pinjenötterna är gyllenbruna.
    6. Ta fram och låt köttet halvtina. Skär tunna skivor. Lägg köttet på skedar eller i små skålar. Klicka på basilikakrämen och toppa med pinjenötter, Garnera med röd basilika.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben