Baconkyckling med basilikakräm

Serverar: 4 portioner

En enkel bjudrätt som lätt blir en riktig hit Servera gärna klyftpotatis till

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer, 600 g
  • 1 pkt bacon, 140 g
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 1 msk smör
  • Basilikakräm
  • 200 g färskost, naturell
  • ½ dl créme fraiche
  • ¼ dl gräslök
  • 1 kruka basilika
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ tsk salt
  • Instruktioner

    1. Kräm: Mixa ihop alla ingrediensern till krämen med mixerstav eller i matberedare. Förvara kallt till serveringen.
    2. Skär varje kycklingfilé i 2 bitar på längden. Salta och peppra och linda en baconskiva runt varje bit.
    3. Stek kycklingen i smöret runt om ca 8 minuter, tills innertemperaturen är 70°.
    4. Servera kyclingen med basilkakräm, klyftpotatis och sallad.
    5. Lycka till! smaklig måltid

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben