Örtkryddad fläskfilé med basilikakräm

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Bra och god rätt till både vardag och fest.

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 2 msk flytande margarin
  • 1 dl hackade örter, t ex basilika, persilja, timjan
  • 4 bakpotatisar
  • Basilikakräm
  • 1 dl basilikablad
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 100 g naturell färskost
  • 1 msk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skär potatisarna i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg dem på en plåt med bakpapper och ringla över 1 msk margarin. Baka mitt i ugnen i 225 grader ca 30 minuter.
    2. Rulla fläskfilén i örtblandningen. Hetta upp resten av margarinet i en stekpanna och bryn filén runt om. Lägg den i en ugnsäker form . Sänk ugnsvärmen till 175 grader och låt filén steka klart tillsammans med potatisen ca 15 minuter.
    3. Basilikakräm: Mixa basilika, grädde, färskost och olja till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben