Kryddstekt kalkon med rödlök och aprikoser

Serverar: 4 portioner

Kalkon varför inte, detta är en mycket god kalkonrätt med lite smak på.

Ingredienser

  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk rosmarin
  • 600 g kalkonfilé
  • 2 msk smör eller margarin
  • 3 rödlökar
  • 10 torkade aprikoser
  • 2 1/2 dl rött matlagningsvin
  • 1 msk honung
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150°C.
    2. Blanda svartpeppar, ingefära, paprikapulver och rosmarin. Gnid in kalkonfilén med kryddblandningen och 1/2 tsk salt. Bryn filén i hälften av matfettet.
    3. Lägg den i en ugnssäker form och sätt in mitt i ugnen ca 50 minuter eller tills kalkonfiléns innertemperatur är 70°C. Skala och skiva löken, strimla aprikoserna. Fräs löken i resterande matfett, tillsätt aprikoserna och matlagningsvin.
    4. Koka sakta utan lock i ca 20 minuter. Smaka av med honung, salt och peppar. Skiva kalkonbröstet och servera det med lök, aprikoser och rostade rotfrukter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    svandisros 4 november 2012

    Gud så gott det doftar! Ser verkligen fram emot att ta en tugga!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben